Ai trimis CV-ul in zeci de locuri si inca nu ti-ai gasit un job? Atunci poate ar trebui sa apelezi la o agentie de recrutare.

Agentiile de recrutare au scopul de a recomanda companiilor candidatii care se potrivesc profilului cautat. Fara a fi un serviciu agresiv promovat sau foarte vizibil inca pe piata din Romania, o agentie de recrutare ofera candidatilor accesul la o varietate mare de joburi.

Acestia beneficiaza, de asemenea, si de consiliere in cariera, consiliere constand in evaluarea CV-ului, a variantelor optime de candidaturi si sfaturi in cadrului procesului de recrutare, iar dupa obtinerea unui job este realizata si o evaluare.

Clientul agentiei de recrutare este reprezentat, de regula, de companii. Astfel, pentru a intra in baza de date candidatilor nu li se percepe nici o taxa.

Procesul de selectie

Dupa un screening prealabil al CV-ul (desfasurat online), urmeaza un interviul telefonic, iar ulterior au loc diferite forme de evaluare si un interviu cu recruiterul. In functie de proiectele pe care le desfasoara agentia de recrutare, aceasta apeleaza la candidatii care au fost inscrisi in baza de date, iar daca se potriveste profilului cautat, candidatul va fi prezentat catre angajator.

Principalul argument in favoarea agentiilor de recrutare consta in faptul ca acestea au de multe ori acces la o varietate mare de joburi care pot sa nici nu fie postate pe site-urile de profil.